Anyajegyek dermatoscopos vizsgálata

Glow Up Sopron

Időpontfoglalás

Az anyajegyek szűrése és vizsgálata rendkívül fontos az egészségünk megőrzése szempontjából, mivel segít az esetleges rosszindulatú folyamatok időben történő felismerésében.

Az anyajegyek olyan pigmentált bőrelváltozások, amelyek az emberi testen különböző formákban és színekben jelennek meg. Az anyajegyek többnyire ártalmatlanok, azonban néhány esetben fokozott figyelmet kell fordítani rájuk, mivel néhány anyajegy változása vagy különleges megjelenése melanoma (bőrrák) kialakulásához vezethet. A melanoma a legveszélyesebb bőrrák típus, de időben történő felismeréssel és kezeléssel jó esély van a gyógyulásra.

Bőrgyógyászati vizsgálat során bőrgyógyász szakorvosunk vizsgálja meg a bőrüket, ideértve az anyajegyeket is. A vizsgálat során kiemelt figyelmet fordítunk az esetleges változásokra, például a méret növekedésére, a színváltozásra, a szélek elmosódására vagy az aszimmetria kialakulására. Az ilyen változások korai felismerése fontos a melanoma időben történő diagnosztizálásához és kezeléséhez.

Az anyajegyek szűrése és rendszeres bőrgyógyászati vizsgálat különösen ajánlott azoknak, akiknek magas a melanoma kockázata, például:

  • Családi előzmények: Ha családtagok között előfordult már melanoma, fokozott figyelmet kell fordítani az anyajegyekre.
  • Nagy mennyiségű anyajegy: Azoknak, akik sok anyajeggyel rendelkeznek a testükön, nagyobb figyelemmel kell kísérniük azokat.
  • Világos bőrtípus: A világosabb bőrű emberek hajlamosabbak a káros UV-sugárzás hatásaira, ami növelheti a melanoma kockázatát.
  • Napozás: Azoknak, akik nagy mennyiségben ki vannak téve a napfénynek vagy rendszeresen szoláriumoznak, nagyobb figyelemmel kell lenniük a bőrük állapotára.

Általánosságban elmondható, hogy évente legalább egyszer érdemes ellátogatni egy bőrgyógyászhoz, aki alaposan átvizsgálja a bőrünket és szükség esetén javaslatot tesz további vizsgálatokra vagy eltávolításra, ha valamilyen kóros változást, vagy gyanút észlel.

Fontos megjegyezni, hogy az anyajegyek önmagukban nem feltétlenül jelentenek veszélyt, de az időben történő felismerés és megfelelő odafigyelés életmentő lehet a bőrrákkal szemben. Tehát, ha bármilyen kérdéses anyajegyet észlel a bőrén, vagy úgy érzi, hogy szükséges a szakember által végzett vizsgálat, azonnal keresse fel a bőrgyógyászát. Az időben elvégzett szűrés és a korai diagnózis hatalmas különbséget jelenthet az egészsége megőrzésében és a betegség sikeres kezelésében.

Dr. Kovács-Licskai Andrea bőrgyógyász szakorvos

Dr. Kovács-Licskai Andrea

bőrgyógyász-, kozmetológus szakorvos

2016-ban végeztem általános orvosként a Szegedi Tudományegyetemen, majd Bőr-, nemigyógyászati és kozmetológiai szakvizsgámat a Semmelweis Egyetemen szereztem meg kiváló minősítéssel.

Bőrgyógyász szakma úgy gondolom az egyik legnehezebb szakma az orvostudományban. Belszervi illetve lelki betegségek számos esetben a bőrön is jelentkeznek, a betegségek komplex látásmódja, és az oki kezelésük kihívás számomra.

Általános bőrgyógyászati panaszokon túl orvos esztétikával is foglalkozom, ezért számos szakirányú kurzus rendszeres résztvevője vagyok. Hiszek a folyamatos szakmai fejlődésben, az új és innovatív technikák megismerésében majd alkalmazásában.

Esztétikai kezeléseimet úgy szeretném végezni, hogy a beavatkozás láthatatlan maradjon, létrehozva a szép, természetes és harmonikus külsőt.

Fiatal pácienseim mellett, az idősödő korosztály számára is szeretném biztosítani a bőr egészségét.

Szakmámban fontosnak tartom a manualitást, ezért képzésem alatt folyamatosan gyakoroltam a műtéti eljárásokat.

Célom, hogy a pácienseim maximálisan elégedettek legyenek Önmagukkal.

Kapcsolat

Telefon

+36 20 274 1709
H-P: 9:00-17:00

Email

info@glowupsopron.com

Nyitvatartás

Előzetes bejelentkezés alapján.

Cím

9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 25.
(Panoráma étterem földszint)

Dr. Kovács-Licskai Andrea

Bőrgyógyász szakorvos

Tel.: +36 20 274 1709

Email: info@glowupsopron.com

Cím: 9494 Sopron-Balf
Fürdő sor 25.
(Panoráma Étterem földszintje.)

Adatkezelési tájékoztató

Impresszum

Call Now Button