Aqualix zsírbontás

Glow Up Sopron

Időpontfoglalás
Az Aqualix zsírbontó kezelés egy olyan eljárás, amelyet az esztétikai és plasztikai sebészet területén alkalmaznak a nem kívánt zsírpárnák csökkentésére.

Az eljárás a „mikroinjekciós lipolízis” néven is ismert, és azoknak lehet vonzó, akik szeretnének megszabadulni a makacs zsírlerakódásoktól, de nem szeretnének sebészeti beavatkozásnak alávetni magukat.

Hogyan működik az Aqualix zsírbontó kezelés?

Az Aqualyx olyan mikro-zselatinos oldat, mely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó dezoxikólsav hatóanyagot tartalmaz. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetben. A dezoxikólsav a zsírsejtek körül hat, megzavarja a sejtfalakat és elősegíti a zsírok felszabadulását. Az elhalt zsírsejteket a szervezet természetesen lebontja és eltávolítja a nyirokrendszer útján.

Milyen rendszeresen érdemes a kezelést ismételni?

A kezelések 21-24 naponta történnek, ennél gyakrabban nem adható be az injekció. 3-4. kezelés után az esetek többségében már szembeötlő eredményeket látunk. Jellemzően 3-6 kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Mennyi időt vesz igénybe az Aqualix kezelés?

A kezelés időtartama 20-30 perc, a kezelt terület(ek) függvényében. Mivel az injekciók hozzáadott lidocaint tartalmaznak, az injekciózás minimális kényelmetlenséggel járnak.

Számíthatok mellékhatások kialakulására az Aqualix kezelést követően?

A kezelést követően előfordulhat, hogy az injekciózott terület átmeneti megduzzad, megnagyobbodik (pl. tokánál gyakori), a kezelt terület fájdalmassága, elnehezedése, kipirosodás (2 óra-2 nap), ritkán bőralatti csomósodás. Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet, ezt bandázs, szorító ruhák viselésével csökkenthetjük. Ezek a lehetséges mellékhatások néhány nap alatt elmúlnak.

Mire figyeljek, ha Aqualix kezelésem volt?

Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására.

Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, meleg helyre, ne napozzon. Ha fájdalomcsillapítást érez szükségesnek kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt alkalmazzon. Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

Vannak a kezelésnek kontraindikációi?

Igen, például a lipodisztrófia, a várandósság, és a szoptatás. 21 év alatti és 60 év fölötti életkor esetén nem ajánljuk a kezelést. Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így ha Ön allergiás lidocainra, kérjük, hogy előtte tájékoztassa erről orvosát.

Kezelhető területek:

Az Aqualix kezelést általában olyan területeken alkalmazzák, ahol a zsírlerakódások nehezen reagálnak diétára és testmozgásra. Néhány gyakran kezelt terület közé tartozik:
 • Has: A has alsó részén és oldalán lévő zsírpárnák.
 • Csípők és derék: A csípő és a derék területein lerakódott felesleges zsír.
 • Combok: A belső és külső comb területén található zsírpárnák.
 • Mell alatti terület: Az emlő alatt található zsírlerakódások.
 • Felkarok: A karok belső és külső területén lévő zsírpárnák.
 • Fenék: A hátsó alsó területen található felesleges zsír.

Előnyök és egyéb fontos tudnivalók:

 • Az Aqualix kezelés minimális invazív eljárás, tehát nincs szükség általános érzéstelenítésre vagy műtéti beavatkozásra.
 • Az eredmények természetesnek tűnnek, mivel a zsír fokozatosan oldódik fel és szívódik fel a szervezetben.
 • FONTOS! A testen meglévő esetleges asszimetriák a kezelés során nem tűnnek el. A kezelés értékelése miatt a kezelési sorozat megkezdése előtt, illetve a kúra végeztével fénykép készül a kezelendő területről.
 • A kezelés hatékonysága és eredményessége egyénenként változó. Több kezelésre lehet szükség ahhoz, hogy a kívánt eredményeket elérjük.
 • Fontos a megfelelő életmód (egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás) fenntartása a hosszú távú eredmények érdekében.

A kezelést egy konzultáció előzi meg, ahol segítünk meghatározni, hogy az Aqualix kezelés megfelelő választás-e számodra, és részletesen ismertetjük az eljárás előnyeit és potenciális kockázatait.

FIGYELEM! Az Aqualyx injekciókat kizárólag képzett, az eljárásban jártas orvos adhatja be a pácienseknek. Az Aqualyx a világon az egyetlen olyan, közvetlenül a zsírszövetbe injektálható hatóanyag, mely orvosi CE engedéllyel rendelkezik.

Dr. Kovács-Licskai Andrea bőrgyógyász szakorvos

Dr. Kovács-Licskai Andrea

bőrgyógyász-, kozmetológus szakorvos

2016-ban végeztem általános orvosként a Szegedi Tudományegyetemen, majd Bőr-, nemigyógyászati és kozmetológiai szakvizsgámat a Semmelweis Egyetemen szereztem meg kiváló minősítéssel.

Bőrgyógyász szakma úgy gondolom az egyik legnehezebb szakma az orvostudományban. Belszervi illetve lelki betegségek számos esetben a bőrön is jelentkeznek, a betegségek komplex látásmódja, és az oki kezelésük kihívás számomra.

Általános bőrgyógyászati panaszokon túl orvos esztétikával is foglalkozom, ezért számos szakirányú kurzus rendszeres résztvevője vagyok. Hiszek a folyamatos szakmai fejlődésben, az új és innovatív technikák megismerésében majd alkalmazásában.

Esztétikai kezeléseimet úgy szeretném végezni, hogy a beavatkozás láthatatlan maradjon, létrehozva a szép, természetes és harmonikus külsőt.

Fiatal pácienseim mellett, az idősödő korosztály számára is szeretném biztosítani a bőr egészségét.

Szakmámban fontosnak tartom a manualitást, ezért képzésem alatt folyamatosan gyakoroltam a műtéti eljárásokat.

Célom, hogy a pácienseim maximálisan elégedettek legyenek Önmagukkal.

Kapcsolat

Telefon

+36 20 274 1709
H-P: 9:00-17:00

Email

info@glowupsopron.com

Nyitvatartás

Előzetes bejelentkezés alapján.

Cím

9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 25.
(Panoráma étterem földszint)

Dr. Kovács-Licskai Andrea

Bőrgyógyász szakorvos

Tel.: +36 20 274 1709

Email: info@glowupsopron.com

Cím: 9494 Sopron-Balf
Fürdő sor 25.
(Panoráma Étterem földszintje.)

Adatkezelési tájékoztató

Impresszum

Call Now Button