Plasztikai sebészet

Időpontfoglalás

Alsó/Felső szemhéjplasztika

Az alsó szemhéjplasztika egy olyan esztétikai eljárás, amelyet gyakran választanak azok, akik elégedetlenek az alsó szemhéj területén megjelenő puffadtsággal, táskákkal vagy bőrfelesleggel. Felső szemhéj esetében a megereszkedett, lógó bőr a legfőbb probléma, mely nemcsak esztétikai jelentőséggel bír, hanem látás zavarhoz is vezethet. Ezek a jelenségek gyakran idővel alakulnak ki az öregedéssel, de előfordulhatnak genetikai tényezők vagy más környezeti hatások miatt is.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A műtét során a plasztikai sebészünk finoman eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt az alsó vagy a felső szemhéj alatt, majd a maradék szöveteket úgy formázza át, hogy természetes és harmonikus megjelenést biztosítson. Ez természetesen helyi érzéstelenítés mellett zajlik, minimális kellemetlenséggel jár, és körülbelül 30 percet vesz igénybe. Így 30 perc alatt akár 10 évet is fiatalodhatsz!

A szemhéjplasztika a fiatalosabb és üde megjelenés mellett számos más előnnyel járhat. Pácienseink az önbizalom növekedéséről, illetve akár funkcionális javulásról is beszámolnak, mint a látás akadályozása, vagy a szem alatti táskák okozta kellemetlenség csökkenése. A pácienseink gyakran elégedettek a beavatkozás tartósságáról is.
A szemhéjplasztika kiváló választás lehet azok számára, akik szeretnék felfrissíteni megjelenésüket, és visszanyerni az arcuk fiatalosabb vonásait. Emellett az eljárás minimálisan invazív jellege miatt általában gyors helyreállítást tesz lehetővé, és kevesebb időt vesz igénybe a felépülés, mint például a teljes arcplasztika esetén.

A műtétet egy konzultáció előzi meg, aminek a keretében felmérjük egyéni igényeidet, elképzeléseidet, szemhéjad bőrének állapotától függően egyéb kiegészítő kezeléseket is javasolhatunk. Konzultáció során megvitatjuk az elvárható eredményeket és a lehetséges kockázatokat, és a felmerülő kérdéseket is.

Fülplasztika

A fülplasztika alatt olyan plasztikai sebészeti eljárásokat értünk, amelyeket a fül méretének, vagy formájának módosítására végezünk. Ezek olyan helyreállító műtétek, amelyek javítják a fül esztétikai megjelenését, valamint sérülésből adódó deformitásokat, a fül alakjának és méretének eltéréseit.
Az elálló fülek önbizalomhiányt, időnként komoly pszichés problémákat is okozhatnak. Sokan nem tudják, de ma már a műtét nemcsak felnőtteknél végezhető, hanem szülői beleegyezés mellett 12 éven felüli gyermekeknél is.

Hogyan zajlik a beavatkozás? Milyen problémákat old meg?

Fülünk nagyon fontos szerepet játszik az arc szimmetriájában, és megjelenésében.
A műtét elvégezhető:

– Karfiol fül, vagy birkózó fül esetében,

– Sérül fül esetén,

-Túl elálló, vagy túl lapos/fejhez simuló füleknél

-Fülbevaló vagy fültágító miatt létrejött fülcimpa lógás korrigálására

Tapasztalt plasztikai sebészünk helyi érzéstelenítésben könnyedén elvégzi ezeket a korrigáló műtéteket. A fülplasztika eredménye már azonnal látható, rövid idő alatt megtapasztalhatod az önbizalmaddal kapcsolatos pozitív hatását is.

A műtétet egy konzultáció előzi meg, aminek a keretében felmérjük egyéni igényeidet, elképzeléseidet. Konzultáció során megvitatjuk az elvárható eredményeket és a lehetséges kockázatokat, és a felmerülő kérdéseket is. Látogass el hozzánk, és nyerd vissza az önbizalmadat és az önbecsülésedet!

Bullhorn Liplift

A bullhorn liplift egy népszerű esztétikai eljárás azoknak, akik szeretnék javítani ajkuk megjelenését és fiatalosabb, vonzóbb mosolyt elérni. Az eljárás neve a metszés formájából ered, amely egy bikaszarvhoz (bullhorn) hasonlít.

Mi az a Bullhorn Liplift?

A bullhorn liplift egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amely során a szakorvosunk a felső ajak és az orr közötti bőr egy részét eltávolítja, és az ajkakat felfelé húzza. Ez az eljárás csökkenti az orr és az ajak közötti távolságot, ami fiatalosabb és teltebb ajkakat eredményez. Az eljárás során a metszés általában az orr alapja mentén történik, így a heg rejtve marad az orr alatt.

Milyen hatás érhető el a beavatkozással?

Fiatalosabb Megjelenés: Az ajkak felemelése csökkenti az orr és az ajkak közötti távolságot, ami fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.
Teltebb Ajak: Az eljárás során az ajkak teltebbnek és hangsúlyosabbnak tűnnek, anélkül, hogy töltőanyagokat kellene használni.
Természetes Eredmények: A bullhorn liplift természetes megjelenést biztosít, mivel az ajkak és az arc arányai harmonikusabbá válnak.
Tartós Hatás: Az eljárás eredményei hosszú távúak, így tartós megoldást nyújt az ajkak esztétikai problémáira.

Milyen hatás érhető el a beavatkozással?

Fiatalosabb Megjelenés: Az ajkak felemelése csökkenti az orr és az ajkak közötti távolságot, ami fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.
Teltebb Ajak: Az eljárás során az ajkak teltebbnek és hangsúlyosabbnak tűnnek, anélkül, hogy töltőanyagokat kellene használni.
Természetes Eredmények: A bullhorn liplift természetes megjelenést biztosít, mivel az ajkak és az arc arányai harmonikusabbá válnak.
Tartós Hatás: Az eljárás eredményei hosszú távúak, így tartós megoldást nyújt az ajkak esztétikai problémáira.

Hogyan zajlik a műtét?

A műtét előtt konzultációt javaslunk, hogy az orvosunk felmérhesse a páciens igényeit és egészségi állapotát. A műtét helyi érzéstelenítésben történik. Az orvos egy vékony metszést ejt az orr alapja mentén, majd eltávolítja a felesleges bőrt és finoman felemeli az ajkakat. Az eljárás után a sebet varratokkal zárják le.

Mire kell készülni a műtétet követően?

A műtétet követően a páciens néhány napig enyhe duzzanatot és zúzódást tapasztalhat. A varratokat általában egy hét múlva eltávolítják. A teljes gyógyulás 1-2 hétig tart, de a végleges eredmények már néhány héten belül láthatóvá válnak.

Előfordulnak szövődmények a beavatkozást követően?

Igen, mint minden sebészeti beavatkozásnak, a bullhorn lipliftnek is lehetnek szövődményei. Bár az eljárás nagyon biztonságos, fontos, hogy a páciensek tisztában legyenek a potenciális kockázatokkal és szövődményekkel.

 • Lehetséges Szövődmények:
  Duzzanat és Zúzódás: A műtét után gyakori a duzzanat és zúzódás az érintett területen, amelyek általában néhány nap alatt elmúlnak.
 • Hegképződés: Mivel a metszés az orr alatt történik, van esély a hegképződésre. A legtöbb esetben a heg jól rejtett marad és idővel elhalványul, de néhány páciensnél vastagabb, láthatóbb heg is kialakulhat.
 • Fertőzés: Mint minden sebészeti beavatkozásnál, fennáll a fertőzés kockázata. A megfelelő higiéniai előírások betartása és az antibiotikumok alkalmazása csökkentheti ezt a rizikót.
 • Vérzés: A műtét során vagy után felléphet vérzés.
 • Érzékenység vagy Zsibbadás: Az orr és az ajkak körüli területeken átmeneti vagy tartós érzékenységvesztés vagy zsibbadás léphet fel a sebészeti beavatkozás következtében.
 • Aszimmetria: Az ajkak aszimmetriája akkor fordulhat elő, ha az egyik oldal jobban megemelkedik, mint a másik. Ezt gyakran kisebb korrekciós műtéttel lehet javítani.

Mit tehetünk a szövődmények megelőzése érdekében?

 • Megfelelően Képzett Sebészt Válasszunk: Válasszunk olyan plasztikai sebészt, aki tapasztalattal rendelkezik a bullhorn liplift elvégzésében.
 • Kövesd az Orvos Utasításait: A műtét előtti és utáni időszakban szigorúan tartsuk be az orvos utasításait, különösen a seb gondozását és az antibiotikumok szedését illetően.
 • Tartsd Be a Higiéniát: Ügyeljünk a megfelelő higiéniai előírások betartására, hogy minimalizáljuk a fertőzés kockázatát.
 • Rendszeres Utóvizsgálatok: Vegyünk részt a rendszeres utóvizsgálatokon, hogy az orvos nyomon tudja követni a gyógyulást és időben észlelje az esetleges komplikációkat.

Orvosaink

Dr. Csucska Máté PhD.

Dr. Csucska Máté

sebész szakorvos

Dr. Kovács Balázs

Dr. Kovács Balázs

sebész szakorvos

Kapcsolat

Telefon

+36 20 274 1709
H-P: 9:00-17:00

Email

info@glowupsopron.com

Nyitvatartás

Előzetes bejelentkezés alapján.

Cím

9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 25.
(Panoráma étterem földszint)

Dr. Kovács-Licskai Andrea

Bőrgyógyász szakorvos

Tel.: +36 20 274 1709

Email: info@glowupsopron.com

Cím: 9494 Sopron-Balf
Fürdő sor 25.
(Panoráma Étterem földszintje.)

Adatkezelési tájékoztató

Impresszum

Call Now Button